Målen som ger mig motivation av Amanda Franzén

En återkommande fråga bland mina följare är hur jag klarar av att ha en så stadig träningsrutin, motivation och inställning till träningen. Sanningen är att det egentligen inte är så svårt som man föreställer sig.. Det enda som behövs är vilja och glädje, och med det kommer man ganska så långt faktiskt.

Amanda Franzeen Amanda Franzén Instagram lifestyle model

För ett litet tag sedan tog jag hjälp av en PT för att jag faktiskt känt mig otroligt omotiverad det senaste året, ja, jag KAN faktiskt också känna mig väldigt omotiverad jag med. Det första han frågade mig var om jag hade ett mål, och vet ni, jag insåg där och då att nejdet har jag ju faktiskt inte. Jag har inte haft ett tydligt mål på väldigtlänge och det fick mig att reflektera över varför jag känt mig så omotiverad. Förr hade jag alltid små mål som jag kämpade för och det fick mig att hitta en glädje till att gå till gymmet. Missförstå mig inte, jag ÄLSKAR att träna och älskar att gå till gymmet men jag personligen behöver gärna en morot som jag får kämpa det där lilla extra för. Oftast är det inte ens stora mål, det behöver inte vara att jag ska lyfta den tyngsta vikten inom den kortaste tiden eller att jag ska springa en mil under en timma. Nej, det är dem små och rimligamålen som får mig att bli motiverad. Där och då bestämde jag och min PT oss för att hitta ett stort mål jag ville uppnå och på vägen dit satte vi upp delmål som skulle pusha mig under tiden dit, för såhär är det - man ska inte vara för hård mot sig själv när man sätter upp mål för det kommer bara göra att det känns för långt bort! Sätt upp delmål på vägen som hela tiden gör att du känner dig ett litet steg närmre ditt stora mål.

Att ha ett mål har verkligen fått min motivation att skjuta i taket. Viljan för att ta sig dit är så stark att jag just nu bara känner en grym pepp inför varje träningspass. MEN, det kommer också dagar där jag bara hade velat stanna hemma och lägga mig under en filt på soffan, och antingen så gör jag så, för att kroppen säger ifrån, eller så försöker jag ännu en gång tänka på målet jag har framför mig och sätter på mig träningskläderna iallafall och tar mig till gymmet. Oftast är det dem passen som går bäst, för att jag inte har några förväntningar på mig själv. Känslan efteråt blir dessutom så himla mycket bättre.

Mitt bästa tips är återigen att inte vara för hård mot dig själv. Hoppa inte på någon osund diet eller börja inte träna sju gånger i veckan bara för att det är så du hört att man ska göra, för det kommer bara bryta ned din kropp och efter två veckor har din kropp ingen ork kvar. Försök sätta upp en rimlig plan, öka successivt antalet träningspass per vecka och ÄT MAT! Skapa dig en härlig rutin i vardagen som du uppskattar, och välj en träningsform som passar dig. Träning ska var kul och något du ska göra för dig själv. Du kanske hellre dansar än att lyfta vikter - och det är lika bra det! Se dig omkring och prova på nya träningsformer, du kanske hittar något som du aldrig trodde att du skulle gilla, och vips är det det roligaste du vet och du tänker knappt på att du faktiskt tränar! Gratis motivation kallar jag det.

Jag hoppas att jag efter detta inlägget fått dig att kanske tänka om, eller givit dig en nyckel till hur du ska låsa upp din motivation igen. Det är inte lätt, jag vet! Men försök att hitta viljan och glädjen och då kommer motivationen på köpet. Skaffa dig en bra, hälsosam rutin och sen är du i mål!

LYCKA TILL! / Amanda ❤️

PS! :) Glöm inte att du får 20% RABATT på hela sortimentet med min kod: Amanda20

Några favoriter 😉

ORIGIN leggings Black

ORIGIN leggings Earth Red

Amanda Franzén wearing Fitspo sportswear origin leggings earth red

1 kommentar

Bästa Amanda, min träningsinspiration❤️

Alva februari 04, 2020

Kommentera

Alla kommentarer modereras innan de publiceras